En İyi Ücretsiz 9 Antivirüs Programı
Chip Online’ın seçmiş olduğu En iyi Ücretsiz 9 Antivirüs Programı
İyi antivirüslerin ve anti-zararlı yazılımlarının parayla satıldığını düşünüyor olabilirsiniz ve bu konuda haklısınız; ancak hem çok iyi, hem de ücretsiz koruma araçları da var.
Bütün ücretsiz yazılımlarda olduğu gibi, yükleme sırasında gelen gereksiz yazılımları yüklememeye özen göstermenizi tavsiye ediyoruz. Çoğu uygulamayı yüklerken, yükleme adımlarını hızlı hızlı geçiyoruz, bu yüzden bilgisayarımızda istemediğimiz araçları yükleyebiliyoruz. Her adımı dikkatle okuduktan sonra yüklemekte fayda var.
1. BitDefender Antivirus Free Edition
Zararlılara, casus yazılımlara ve çevrimiçi güvenlik tehditlerine karşı koruma sağlayan BitDefender, güçlü ve sessiz antivirüsler arasında yer alıyor. Yazılım, kötü niyetli kodları algılamak için birkaç yöntemden faydalanıyor. Bunlar arasında yazılımların davranışlarını takip etmek, bağlantıları taramak, daha önce hiç rastlanmamış virüsleri bulabilme, PC’niz açılırken boot sektörünü tarama var.
Reklamsız ve zahmetsiz bir araç olan BitDefender, PC’nizde başka şeylerle uğraşırken sizi meşgul de etmiyor.
http://www.bitdefender.com/solutions/free.html
2. Panda Free Anti-Virus 2016
Panda Free Anti-Virus 2016 bulut tabanlı çalışıyor ve işlem gücü gerektiren işleri kendi sunucusu üzerinde gerçekleştiriyor. Panda’ya göre bu sayede PC’niz üzerindeki yük azalıyor. Panda, gerçek zamanlı koruması ve basit kullanımıyla en iyi seçeneklerden biri.
http://www.pandasecurity.com/usa/homeusers/solutions/free-antivirus/
3. AVG Anti-Virus Free 2016
Sessiz yazılımları tercih ediyorsanız, her fırsatta uyarılarını karşınıza çıkaran AVG Anti-Virus Free 2016 size göre olmayabilir. Ancak AVG’nin bir güvenlik yazılımı olarak çok iyi olduğunu söylemeliyiz. Ana ekranı oldukça kolay anlaşılan AVG Anti-Virus, sizi sadece indirdiğiniz tehditlerden değil, kötü niyetli bağlantılardan da koruyor. Üstelik telefonunuzu kullanarak PC’nizi virüslere karşı uzaktan tarayabiliyorsunuz.
Ücretli Pro sürümünde daha çok güvenlik seçeneği ve daha güçlü indirme korumaları var, ancak ücretsiz sürüm çoğu PC kullanıcısı için yeterli güvenliği sunuyor.
http://www.avg.com/tr-tr/homepage
4. Ad-Aware Free Anti-Virus+
Çoğu güvenlik yazılımı firması gibi Lavasoft da ücretsiz Ad-Aware Free Anti-Virus+’ı ücretli sürüme yükseltmeniz umuduyla sunuyor. Bu yüzden araç içerisinde olta saldırısı koruması, ebeveyn denetimleri ve dijital dosya temizleyicisi gibi bazı gelişmiş özellikler yok. Sunulan özellikler arasında ise indirmeleri tarama, zararlılara karşı kontrol, bilinen zararlı web sitesi listeleriyle güvenli gezinti gibi temel işlevler var. Hoşumuza giden işlevlerden biri olan Oyun Modu, uyarıların oyun zevkinizi bozmasına izin vermiyor.
http://www.lavasoft.com/products/ad_aware_free.php
5. MalwareBytes Anti-Malware
MalwareBytes Anti-Malware’i istediğiniz kadar kullanabilirsiniz ancak gerçek zamanlı koruma işlevi, “hyper-scan” modu ve zararlı engelleme işlevi 14 gün sonrasında devre kalıyor. Yani programın en önemli işlevlerinin bir kısmından mahrum kalıyorsunuz. MalwareBytes, diğer programların kaçırdığı zararlıları yakalayıp yok etmekle ünlü, ancak süreniz dolduğunda ve ücretsiz sürüme geçtiğinizde, saldırılara karşı daha zayıf bir hale geleceksiniz. Bu yüzden yazılımı kısa vadeli bir kurtarıcı olarak kullanabilir veya denedikten sonra yıllık 29,15 dolara mal olan ücretli sürüme geçiş yapmayı düşünebilirsiniz.
https://www.malwarebytes.com/mwb-download/
6. SpyBot Search and Destroy
Zararlılarla savaşan yazılımların en tecrübelilerinden SpyBot Search and Destroy, ücretsiz sürümünde virüs taraması yapmıyor ancak adware’leri, zararlıları ve casus yazılımları bulup başarıyla kaldırabiliyor. SpyBot’un bir sistem koruma aracı olmaktan ziyade, sistem onarım aracı olduğunu söyleyebiliriz. SpyBot Search and Destroy’u indirirken nereden indirdiğinize dikkat edin, yazılımın sahte sürümleri sisteminizi onarmak yerine ona hasar verebilir.
https://www.safer-networking.org/
7. Avast Free Anti-Virus 2016
Uzun süredir PC’leri koruyan araçlardan oan Avast’ın ücretsiz sürümü çok hafif ve oldukça hızlı. Yazılım, anti-zararlı korumasını kullanımı kolay bir parola yöneticisi, Wi-Fi ağınızın zayıf noktalarını bulabilen ev ağı izleme özellikleri ile geliyor. Çoğu ücretsiz yazılımda olduğu gibi burada da tüm özellikleri ücretsiz olarak kullanamıyorsunuz. Olta saldırısı koruması ve spam filtresi için ücretli sürüme ihtiyacınız var; ancak ücretli sürüm de oldukça kapsamlı ve yeterli.
https://www.avast.com/tr-tr/mac
8. Emsisoft Emergency Kit
Güvenlik yazılımlarının çoğu, zararlıları ve casus yazılımları sisteminizi etkilemeden önce durdurmayı amaçlıyor.
Emsisoft Emergency Kit ise PC’nizin başına istemediğiniz bir şey geldikten sonra kullanabileceğiniz bir yazılım. Taşınabilir yapıya sahip uygulama, 200MB RAM gibi düşük sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyuyor. 2 milyon zararlı imzasıyla gelen araç, virüs bulaşan çoğu PC’yi tekrar hayata döndürebilme yeteneklerine sahip.
https://www.emsisoft.com/en/software/eek/download/
9. HijackThis
İlk olarak Trend Micro tarafından geliştirilen, şimdi ise SourceForge üzerinden indirebildiğiniz HijackThis, sisteminizin çok detaylı bir raporunu oluşturuyor. Bu sayede potansiyel sorunları ve zararlı yazılımları kendiniz keşfedebiliyorsunuz. Sadece uzman kullanıcıları hedefleyen HijackThis, PC’nizde neler olup bittiğini görmenizi ve bir eylem gerçekleştirmenizi sağlıyor. Yanlış ellerde felaketlere yol açabileceğinden HijackThis’i sadece tecrübeli kullanıcıların denemesi gerekiyor.