Note 7’lerin mobil operatör bağlantıları kesilecek!
Samsung’un kötü şöhretli telefonu Note 7’leri ısrarla hala iade etmeyen kullanıcılar var. Bu yüzden telefonları toplamak için Samsung, yeni bir yol denemeye başlayacak.
İlk olarak Yeni Zelanda’da başlayacak uygulamaya ile, kullanıcılar hiçbir mobil operatörün ağına bağlanamayacak, bu sebeple arama, mesajlaşma ya da internet gibi hizmetlerden yararlanamayacak.
Tabi benzeri bir durumun dünya genelinde olup olmayacağını bilemiyoruz ancak şunu hatırlatmakta fayda var, Samsung ilk olarak Note 7’leri geri çağırdığında ”belli bir bölgededir, buraya sıçramaz” deniliyordu, fakat olayın ciddiyeti sonradan anlaşılmıştı.
Yani benzer bir durumun ilerleyen zamanlarda ülkemizde de yaşanabilir. Çünkü ülkemizde hala Note 7 cihazını teslim etmeyerek ısrarla kullanan bir çok kullanıcı var.
Yeni Zelanda’daki Note 7’ler için operatör bağlantısı 18 Kasım’da kesilmeye başlanacak.